top of page

Miten musiikki parantaa työhyvinvointia?Musiikin parantava voima on uskomaton ja sitä hyödynnetään työyhteisöissä aivan liian vähän.


Musiikki on kautta aikain yhdistänyt ihmisiä, toiminut tarinankerronnan välineenä ja jopa tärkeiden opetusten välittäjänä. Ei siis ihme, että ihmisten aivot sekä keho reagoivat musiikkiin erittäin herkästi.


Käyn seuraavaksi läpi viisi hyötyä, joita musiikki tuo työyhteisöille. Peilaan hyötyjä erityisesti vaativiin asiantuntijatöihin, joissa paine, stressi ja kova tuloksenteko ovat arkipäivää.


Kerron lopussa myös käytännön keinon, jolla voitte ottaa musiikin hyödyt käyttöön työyhteisössänne ja näin ollen parantaa työhyvinvointianne.


Tämä kirjoitus on saanut inspiraation Aivoliiton tekstistä Musiikki antaa aivoille siivet.


1. Rentoutuminen ja lisääntynyt energia


Asiantuntijatyössä luovuus on äärimmäisen tärkeä asia - alalla kuin alalla. Kuten tiedämme, ainoastaan rentoutunut mieli voi tuottaa uusia luovia ja ehkä jopa mullistavia ideoita.


Musiikki virkistää ja kohentaa mielialaa. Musiikilla ja erityisesti laulamisella voidaan tukea kognitiivista sekä emotionaalista toimintakykyä ja sen myötä aivojen verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Tämä taas parantaa rentoutumista sekä lisää energisyyttä.


2. Apua stressiin, ahdistuneisuuteen ja kipuihin


Jos ainoastaan rentoutunut mieli kykenee aidosti luovaan työhön sekä ongelman ratkaisuun, on stressaantunut ja ahdistunut mieli siihen lähes täysin kykenemätön.


Musiikilla voidaan vähentää stressiä, ahdistuneisuutta sekä kehon ylivireystilaa merkittävästi. Tämä ei ole mitään plaseboa, vaan tutkimukset ovat osoittaneet muutokset fyysisellä tasolla. Musiikin parantavia vaikutuksia ovat muun muassa verenpaineen sekä stressihormonien tasojen laskut.


Jos yrityksessä halutaan tehdä luovuusloikka, voi musiikki olla yksi oiva väline sen toteuttamiseen.

3. Parempi tarkkaavaisuus ja oppiminen


Monet asiantuntijatyöt vaativat jatkuvaa oppimista yhä kiihtyvällä tahdilla. Musiikki tukee myös oppimista ja vaikuttaa aivojen kykyyn omaksua uusia asioita.


Asiantuntijatyötä tekevät tietävät hyvin, että tulosten kannalta oleellisinta ei ole käytetyt työtunnit vaan ennen kaikkea työn tehokkuus. Tämä taas vaatii hyvää kykyä keskittyä ja asettaa tarkkaavaisuus yhteen asiaan kerrallaan.


Musiikin kautta myös ihmisten kommunikointitaidot paranevat ja tarkkaavaisuus lisääntyy. Tämä jos jokin on iso lahja näin sosiaalisen median ja internetin aikakaudella, kun ärsykkeitä virtaa eteemme joka nurkasta.


Eikä ole kenellekään pahitteeksi jos meistä kaikista tulisi hieman parempia kommunikoijia ja mukavampia ihmisiä.

4. Lisääntynyt mielihyvä


Aivoliiton kirjoituksen mukaan musiikki aktivoi aivojen palkitsemisjärjestelmää ja tuottaa näin ollen mielihyvää. Kovan stressin ja tulospaineen vastapainoksi musiikki voi siis toimia erinomaisena keinona lisätä hyvää oloa ja onnistumisen tunteita.


Musiikin kuuntelu tai tekeminen saa käytännössä saman tunteen aikaan ihmisessä, kun hän saavuttaisi merkittävän tavoitteen ja häntä palkittaisiin siitä.


Aika hienoa, eikö?


5. Tiimihenki ja ryhmän synkronoituminen


Moni yritysjohtaja varmasti toivoo, että hänen henkilöstö hitsautuisi entistä paremmin yhteen ja oppisi tuntemaan toisensa entistä syvemmin.


Osaatko jo arvata? Musiikki toimii ratkaisuna myös tähän haasteeseen erinomaisesti!


Musiikin vaikutus aivoihin on erittäin nopea, sillä aivot ja keho alkavat synkronoitua musiikin kanssa heti sitä kuultuaan. Hienoin puoli tässä on se, että musiikki vaikuttaa hengitykseen, lihasjännitykseen ja veren hormonitasoihin samanaikaisesti kaikkiin ihmisiin, jotka ovat samassa tilassa musiikin vaikutuksen alaisena.


Musiikki siis synkronoi ihmisten fysiologiset toiminnot keskenään ja sen myötä kohentaa yhteen kuuluvuuden tunnetta sekä tiimihenkeä. Aivan mieletöntä!

Miten musiikki saadaan osaksi työhyvinvointia?


Lupasin paljastaa kirjoituksen loppuun yhden käytännön keinon, jolla musiikin hyödyistä voidaan päästä nauttimaan työhyvinvoinnin merkeissä.


Tarjoamme yrityksille elämyksellistä päivää musiikin parissa, jonka aikana tiimille tehdään oma biisi heille tärkeästä teemasta. Jokainen tiimiläinen pääsee osallistumaan biisintekoon sekä äänittämiseen haluamallaan panoksella ja me musiikkialan ammattilaiset huolehdimme siitä, että biisi saadaan valmiiksi halutulla tavalla.


Teemme kaiken sävellystyön ryhmissä, joten kenenkään ei tarvitse selviytyä tästä yksin. Hyödynnämme nykyaikaista ja tehokasta musiikinteon prosessia, jossa jokainen osallistuu tekemiseen, mutta ketään ei aseteta noloon tilanteeseen.


Tämä elämyspalvelu on ollut todella tykätty ja suosittelen tutustumaan siihen jos haluat yhdistää musiikin voiman, yhdessä tekemisen sekä bisneksen hauskalla ja luovalla tavalla. Homma rokkaa todella hienosti esimerkiksi virkistyspäivien tai pikkujoulujen ohjelmana.


Musiikin tuomia hyötyjä minun tuskin tässä vaiheessa enää tarvitsee korostaa 😉Toivottavasti innostuit musiikin tuomista hyödyistä ja tapaamme vielä joskus musiikin merkeissä. Allekirjoittanut on aina käytettävissänne ja minut saa hyvin kiinni sähköpostitse tai puhelimella!


Jaakko Innanen Markkinointi

040 775 10 61 Jiffel Music Group


bottom of page