top of page

Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät kaikista yleisimmät kysymykset, joita asiakkaamme esittävät. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi tältä sivulta, älä epäröi lähettää viestiä tai soittaa meille. Autamme mielellämme kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Emme ole kovin musikaalisia, joten sopiiko elämys meille?

Ehdottomasti sopii! Strategiabiisiä varten teidän ei tarvitse olla musiikillisesti osaavia tai ymmärtää musiikin tekemisestä mitään. Hyödynnämme päivän aikana tehokasta ryhmätyöskentelymetodia ja ohjeistamme koko biisinteon prosessin alusta loppuun. Tiimimme vastaa siitä, että biisi saadaan valmiiksi sovitussa aikataulussa. 

Onko pakko laulaa jos ei halua?

Ei ole pakko. Jokainen saa osallistua päivään haluamallaan panoksella. Kukaan ei joudu laulamaan muiden edessä tai äänittämään nauhalle yhtäkään pätkää yksinään. Teemme kaiken yhdessä ja välillä jakaannumme pienempiin ryhmiin. Jos et halua laulaa, voit osallistua biisintekoon esimerkiksi lyriikoiden kirjoittamisen muodossa tai pelkästään ideoinnissa. Laulaminenkin tehdään lähes aina kuorolaulantana meidän johdolla, jolloin kynnys osallistua laulamiseen on hyvin matala.

Onko tämä samanlainen juttu kuin Tieto Oyj:n tekemä tieto value for life -kappale?

Ei ole. Ei kannata verrata Strategiabiisiä Tieto Oyj:n henkilöstön tekemään kappaleeseen, sillä konseptimme ei ole lainkaan samanlainen. Emme laita ketään laulamaan mikkiin yksin, jos ette itse näin halua, eikä kappaleesta tehdä samanlaista musiikkivideota, mitä Tieto Oyj on tehnyt. 

Strategiabiisin tavoite on käsitellä teille tärkeätä teemaa hauskalla ja luovalla tavalla. Päivän tärkein asia ei yleensä edes ole valmis kappale vaan yhdessä tekeminen ja hauskanpito rennossa sekä kannustavassa ilmapiirissä 😊

Minkä kokoiselle porukalle Strategiabiisi sopii?

Palvelu soveltuu parhaiten 10-30 hengen ryhmille. Olemme tehneet kappaleita myös alle 10 hengen ryhmille, joten sekään ei ole ongelma. Jos teitä on yli 30, voitte silti tilata palvelun ja räätälöimme päivän teille sopivaksi. Emme ole tehneet ryhmäkoosta ikinä ongelmaa jos vaan halukkuutta oman biisin tekemiseen löytyy 😊

Miten pitkään biisin tekeminen kestää?

Suosittelemme, että Strategiabiisiä varten varataan minimissään 4 tuntia, mutta mielellään 6 tuntia. Väljempi aikataulu on kaikille mukavampi ja lopputuloskin on tällöin parempi.

Voisimmeko kuulla esimerkkejä tekemistänne Strategiabiiseistä?

Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Kaikki asiakkaidemme kanssa tekemämme kappaleet ovat asiakkaidemme omaisuutta emmekä saa jakaa niitä eteenpäin.

Yleensä Strategiabiisi tehdään jonkun tunnetun suomalaisen hittikappaleen päälle ja teemme päivän aikana sanoitukset ja laulut kuntoon. Jos teillä on toiveita esimerkiksi kappaleen genrestä, kannattaa tästä mainita tilauksen yhteydessä.

Suosittelemme, että käytte katsomassa ja lukemassa asiakkaidemme kommentteja palvelusta tältä sivulta.

Miten päivän ohjelma rakentuu?

Alla on esimerkki päivän aikataulusta, johon on varattu yhteensä 6 tuntia.

9.00-9:30 Asiakastiimi saapuu paikalle

 

9.30-10.00 Studioon tutustuminen ja toteutettavan prosessin läpikäynti sekä intropuhe päivään. Jiffelin asiantuntija avaa tarkemmin musiikin tuotantoprosessia ja siihen liittyviä asioita, kuten luovuutta, heittäytymistä ja muutoksiin reagointia uusilla luovilla ratkaisuilla. Samalla pohjustetaan lyriikan tekemisen kulmaa liittyen teidän valitsemaan teemaan.

 

10.00-11:00 Aloitetaan yhteistyöllä kertosäkeen ja kappaleen punaisenlangan kirjoittaminen.

 

11:00-12:00 Jaetaan porukka kolmeen tai neljään pienryhmään ja siirrytään omiin huoneisiin tekstityssessioon. Jokainen ryhmä tekee lyriikat yhteen biisin osaan. 

12:00-13:00 Lounas studiolla

 

13:00-14:00 Kokoonnutaan isoon soittotilaan opettelemaan uudet syntyneet tekstit ja kappaleen laulumelodia. 

 

14:00-15:00 Aloitetaan äänitetyn kappaleen miksaus ja masterointi. Samaan aikaan osallistujat pääsevät näkemään ja kokemaan ammattimaisen musiikkituotannon jälkituotannon prosessin miksaus-tarkkaamossa sekä tutustumaan studioon.

 

15:00-15:30 Päivän yhteenveto ja valmiin kappaleen kuuntelu yhdessä isossa soittotilassa juhlistaen uutta kappaletta kuohuviinien kera. 

Mistä aiheesta / teemasta biisi kannattaa tehdä?

Biisin voi tehdä lähes mistä tahansa teemasta, mutta suosittelemme teidän valitsevan sellaisen teeman, johon jokaisella päivään osallistuvalla on jotakin sanottavaa. Teema olisi hyvä olla myös liiketoiminnallisesti merkittävä, jotta sen käsittely hyödyttää yritystoimintaanne mahdollisimman paljon.

On hyvin tyypillistä, että asiakkaillamme on ollut jokin muutos käynnissä ja tätä muutostyötä jatketaan Strategiabiisin avulla. Alla on muutama esimerkki teemoista, joita asiakkaamme ovat valinneet:

Myynnin voimabiisi

Teimme asiakkaamme kanssa heidän myyntitiimille oman voimabiisin ja johdimme kappaleen lyriikat heidän myyntistrategiasta.

Kulttuurikappale

Asiakkaamme oli juuri uudistanut oman kulttuurikoodinsa ja tiivistimme tämän Strategiabiisin muotoon. Sanoitukset johdettiin heidän uudesta kulttuurikäsikirjasta.

Tuotekappale​

Asiakkaamme oli rakentanut kokonaan uuden tuotteistetun palvelun ja teimme tuotteelle oman biisin. Kappaleen tekstit johdettiin tuotteen tärkeimmistä arvolupauksista ja hyödyistä asiakkaalle.

Brändikappale

Asiakkaamme oli juuri käynyt läpi yrityskaupat ja kaksi yritystä oli yhdistynyt yhdeksi brändiksi. Teimme strategiabiisin uudistuneelle brändille ja kirkastimme sen tärkeimpiä arvoja Strategiabiisin muotoon. 

Jos ette keksi teille sopivaa teemaa, autamme mielellämme ideoinnissa!

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

bottom of page